Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

POLI-FARBE INNTALER SZILIKON HOMLOKZATFESTÉK

Poli-Farbe
Várható szállítás: 2024. június 18.
Elérhetőség: Előrendelhető

A Poli-Farbe Inntaler szilikon homlokzatfesték magas páraáteresztő- és víztaszító-képességű, alacsony vízfelvételű bevonóanyag, amely nem algásodik, nem gombásodik. A festék a Poli-Farbe KolorBox színkeverő rendszerében színezhető, a színtartósság a jó fény- és időjárásálló színezőpaszták használatával biztosítható. A színtelen bázisfesték a sötétebb színek előállítására szolgál, színezés nélkül nem alkalmas a használatra.

  • Felhordás: ecsettel, hengerrel
  • Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
  • Kiadósság: 1,5-2 m2/l két rétegben
  • Hígítás: első rétegben csapvízzel legfeljebb 5%-ban
  • Száradási idő (20 °C-on): 4 óra 
  • Átfesthetőség (20 °C-on): 4 óra 

Leírás

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Poli-Farbe Inntaler szilikon homlokzatfesték előnyei azokon a szerkezeteken érvényesülnek, ahol szükséges, vagy követelmény a magas páraáteresztő-képesség, alacsony vízfelvétel. Kiválóan alkalmas történelmi épületek, tégla, vályog, vagy vert falazatú házak felújítására, kőzetgyapot, illetve egyéb hőszigetelő rendszerek kialakítására.

FELHASZNÁLÁS

A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. Az alapfelületnek száraznak, tisztának, por- és olajmentesnek, megfelelően előkészítettnek, a festésre alkalmas állapotúnak kell lennie. Magas vízfelvevő képességű, porózus alapfelület esetén a víztaszító tulajdonságú Poli-Farbe Inntaler szilikon mélyalapozó használata szükséges. A festés során az alapfelület hőmérsékletének a száradás végéig a +10 °C és +25 °C közötti tartományban kell lennie. Az egyes rétegek felhordása között kb.: 4 óra száradási időt kell biztosítani.
Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű festéket csak kisebb felületeken, díszítésként alkalmazzon; a túlzott felmelegedés, hőterhelés lerövidíti a rendszer élettartamát. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerülje a festést, vagy alkalmas módon - pl.: takarással, árnyékolással - védje a frissen felhordott bevonatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. Festés után a szerszámokat vízzel lehet elmosni, a megszáradt festéket csakoldószerekkel (pl.: nitrohígító) lehet eltávolítani.

Adatok

ÖSSZETÉTEL

Víz, szilikongyanta, műanyag diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, algicid, fungicid, adalékok.

BIZTONSÁGI ADATOK

H412 Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.
EUH208 5-klór-2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 247-500-7] és 2-metil2H-izotiazol-3-on [EINECS szám: 220-239-6] (3:1) keveréket tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P273 Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását.
P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel.
P391 A kiömlött anyagot össze kell gyűjteni.
P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a 225/2015. (VIII.7.) Korm. rendeletnek, valamint a 72/2013. (VIII.27.) VM rendeletnek megfelelően.
A festék száraz filmbevonatot tartósító komponenseket tartalmaz: Karbendazim (CAS: 10605-21-7); 3-(4-izopropilfenil)-1,1-dimetil-karbamid (CAS: 34123-59-6); 3-jód-2-propinil-butilkarbamát (CAS: 55406-53-6); Terbutrin (CAS: 886-50-0).
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY

Nem tűzveszélyes.

TÁROLÁS

5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes! 

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI

Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.

VOC

EU limit value for this product (A/c): 40 g/l (2010). This product contains max. 40 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/c): 40 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 40 g/l VOC-t tartalmaz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!