Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

POLI-FARBE INNTALER SZILIKÁT HOMLOKZATFESTÉK - ÚJ RECEPTÚRA

Poli-Farbe
Várható szállítás: 2024. június 18.
Elérhetőség: Előrendelhető

Műemlék épületek kültéri festésére is alkalmas, magas minőségű, szilikát (vízüveg) alapú homlokzatfesték. Lég- és páraáteresztő képessége kiemelkedő, természetes átszellőzést biztosít.  Bevonata matt, színtartó, rugalmas, kiváló időjárásállóságú, az alaphoz kiválóan tapad, így a diszperziós és a hagyományos szilikátfestékek tulajdonságait egyesíti. 

  • Felhordás: ecsettel, hengerrel
  • Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
  • Kiadósság: 7-8 m²/l egy rétegben, a felület minőségétől függően
  • Hígítás: legfeljebb 5% vízzel
  • Kötési idő (20 °C-on): 6 óra
  • Átfesthetőség (20 °C-on): 6 óra
Szín
Matt fehér
KISZERELÉS
15l

Leírás

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri falfelületek vagy már korábban szilikátfestékkel, illetve mésszel festett falfelületek bevonására használható. Gipsz- és korábban diszperziós festékkel festett felületeken ne alkalmazzuk!

FELHASZNÁLÁS

Az alapfelületnek szilárdnak, tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A régi felületekről a táskásodó, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Új vakolatok festésénél, valamint az előkészített régi vakolatok megerősítésére javasoljuk a Poli-Farbe Inntaler szilikát mélyalapozó használatát. Az alapozott felületre minimum 12 óra kötési idő után hordható fel a Poli-Farbe Inntaler szilikát homlokzatfesték, amelyet a felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel történhet 2-3 rétegben. Az egybefüggő felületeket minél gyorsabban, megszakítás nélkül célszerű festeni, a szomszédos munkafelületek határvonalát jól eldolgozva. A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelő (6 óra) kötési időt. Festeni +10 °C és +25 °C közötti levegő- és falhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben illetve erősen párás vagy szeles időben kerüljük a festék felhordását, mert az egyenetlen száradás miatt foltosodás jelentkezhet. Az egyenletes színkifejlődés érdekében a teljes kötési idő alatt megfelelő módon (pl.: Raschel-hálóval) védjük a homlokzatfestéket. A festésre nem kerülő, mázolt, üveg- és egyéb felületeket a terméktől letakarással védeni kell. Az elcsöppent festéket azonnal bő vízzel le kell mosni. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.
Színezés: a termék a Poli-Farbe színkeverő rendszeren színezhető, egyedi szín esetén érdeklődjön a Poli-Farbe vevőszolgálatánál!

Adatok

ÖSSZETÉTEL

Vízüveg, kötőanyag, pigment, márványőrlemény, festékadditív, víz. 

BIZTONSÁGI ADATOK

EUH210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.
EUH211 Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet.
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.
Beltéri felhasználásnál a festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést. 

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY

Nem tűzveszélyes!

TÁROLÁS

5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes! 

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI

Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónapig. 

SZAKVÉLEMÉNY

POLI-FARBE Inntaler szilikát bevonati rendszerek: A-121/2016 NMÉ szám.

VOC

EU limit value for this product (A/c): 40 g/l (2010). This product contains max. 30 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/c): 40 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 30 g/l VOC-t tartalmaz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!