Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RAVATHERM XPS 300 ST

Ravago
0 Ft + ÁFA ( 0 Ft )
Várható szállítás: 2024. május 23.
Elérhetőség: Előrendelhető

A RAVATHERM XPS 300 ST nagytáblás, zártcellás polisztirolhab lemezek számos alternatív megoldást is kínálnak akár új építés, akár felújítás esetére. Kiváló hőszigetelés, hőhídmentes megoldások lakó-, vagy ipari-mezőgazdasági épületekre egyaránt.

0 Ft + ÁFA ( 0 Ft )
Kép: Név: Kiszerelés/ méret: Ár: Kosárba
RAVATHERM XPS 300 ST
40 mm
Menny.:dbAjánlatkérés
RAVATHERM XPS 300 ST
50 mm
Menny.:dbAjánlatkérés
RAVATHERM XPS 300 ST
60 mm
Menny.:dbAjánlatkérés
RAVATHERM XPS 300 ST
80 mm
Menny.:dbAjánlatkérés
RAVATHERM XPS 300 ST
100 mm
Menny.:dbAjánlatkérés
RAVATHERM XPS 300 ST
120 mm
Menny.:dbAjánlatkérés

Leírás

 • A RAVATHERM XPS 300 ST extrudált polisztirolhab kiválóan alkalmas

  • magastetők szarufák feletti
  • koporsófödémek külső oldali
  • magastetők szarufák feletti kiegészítő
  • épületfelújításnál – szarufák belső síkján történő kiegészítő hőszigetelésének kialakítására.

  ELŐNYÖS TULAJDONSÁGOK

  A RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártjuk, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (ún. extrúziós) kéreg és számos kedvező anyagjellemző:

  • tartósan magas hőszigetelő-érték,
  • víz- és fagyállóság,
  • nagy szilárdság,
  • nagy rugalmas merevség,
  • magas páradiffúziós ellenállás, mely tulajdonságok alkalmassá teszik a terméket arra, hogy a felsorolt számos alkalmazási terület összes igényének maradéktalanul megfeleljen.

  A MAGASTETŐKBEN TÖRTÉNŐ ALKALMAZÁS ELŐNYEI:

  • “hőhídmentes” szerkezet
  • nagy táblaméret (60 x 240 cm)
  • csaphornyos élkialakítás
  • nagy nyomószilárdság
  • tartósan magas hőszigetelési teljesítmény
  • alaktartó és öregedésálló
  • felhasználóbarát

  A RAVATHERM XPS 300 ST több alternatív megoldást is kínál akár új építés, akár felújítás esetére. Belülről látszó fedélszerkezet és faburkolat, vagy vasbeton koporsófödém esetén az egyik legjobb megoldás a szarufák, a tetőszerkezet külső síkján beépített RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés. Ez a hőhídmentes megoldás a legegyszerűbb alternatívája ennek az amúgy csak bonyolultan, sok részfeladattal és hibaforrással kialakítható tetőszerkezetnek, valamint már az építkezés idején komoly hővédelmet nyújt a tetőtérnek és az ott található épületszerkezeteknek.

  Utólagos tetőtér beépítés, vagy meglévő felújítása esetén jó megoldás lehet a RAVATHERM XPS 300 ST belső oldalról történő beépítése, sőt épületfelújításnál a RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés könnyen, akár a létező szerkezet belső megbontása nélkül, a szarufák felső síkján is beépíthető. A RAVATHERM XPS 300 ST mérete 60×240 cm (1,44 m2), a táblák élei csaphornyos kialakításúak a hőhídmentes és gyors szerelhetőség érdekében.

Paraméterek

Mennyiségi egység

Beépítési tanácsok

 • A RAVATHERM XPS 300 ST LEMEZEK BEÉPÍTÉSE MAGASTETŐBEN

  A hőszigetelés elhelyezését az ereszvonallal párhuzamosan felerősített, a hőszigetelés vastagságával megegyező magasságú pallótól kell elindítani. A RAVATHERM XPS ST lemezek eltolt kötésben, szoros ütközéssel a kötések mentén egymásba ékelődnek, ezáltal kiküszöbölve a hőhidak keletkezését. Gerinceknél, tetőfelépítményeknél a csatlakozási hézagokat PUR-habbal kell kitölteni. Az ellenléceket előzetesen ki kell fúrni, megelőzve az elrepedésüket vagy a rögzítő elemek általi széthasításukat. A hőszigetelő lemezek és az ellenlécek rögzítő elemeit a tervezőnek méreteznie kell.

  NAGY VASTAGSÁGÚ HŐSZIGETELÉS BEÉPÍTÉSE

  Nagy vastagságú hőszigetelés (≥120 mm) esetén az ellenlécezésen keresztül történő biztonságos rögzítés speciális hosszúságú és szilárdságú rögzítőelemek sűrűbb elhelyezését követeli meg a megnövekedett igénybevételek miatt, amely jelentős többletköltségekkel járhat. Ekkor a hőszigetelés kétrétegű beépítése ajánlott. A hőszigetelést ez esetben teljes felületen alá kell támasztani. Ez a megoldást például a vasbeton lemez felületének egyenetlensége esetén is célszerű megoldás lehet. A tetőhöz lejtésirányában 50/75 vagy 60/80 mm keresztmetszetű impregnált rögzítőlécek erősítendők a vízzáró alátétfedésen keresztül a szerkezethez - amennyiben az a hőszigetelés alá kerül.

  Alternatív rétegfelépítést kínál a páraáteresztő alátétfedés beépítése közvetlenül a hőszigetelő táblák felületén. Ekkor a hőszigetelés alatt párafékező réteg általában nem szükséges, de a rögzítőlécek és a betonfelület közé elválasztó réteg elhelyezése ajánlott. A rögzítőlécek közé pontosan méretre szabott 50, vagy 60 mm vastagságú RAVATHERM XPS hőszigetelő táblák oldószermentes hidegragasztóval, vagy PUR ragasztóhabbal pontonként rögzítendők. A lécezést célszerű a táblamérethez igazítani. A legalsó sort mechanikailag is a födémhez kell erősíteni. A szélesebb csatlakozási hézagokat PUR-habbal célszerű kitölteni. A RAVATHERM XPS hőszigetelés második rétegét felületfolytonosan, eltolt kötésben, előfúrt ellenléceken keresztül az előre elhelyezett rögzítőlécekhez kell csavarozni, a faszerkezetű tetőkhöz hasonlóan. E megoldás akár 180-320 mm összvastagságú hőszigetelésnél is egyszerűen és megbízhatóan alkalmazható.

  MEZŐGAZDASÁGI ÉPÜLETBEN

  A RAVATHERM XPS 300 ST táblákat a tetőszerkezet felett, a keretállások között és a keretállások, vagy tartószerkezet síkja alatt is el lehet helyezni. Az RAVATHERM XPS táblákat eltolt kötésben, pontos illesztéssel kell beépíteni. A hosszúság irányába eső, táblánként legalább két rögzítési pont közötti legnagyobb távolság:

  • 40-50 mm vastagságnál: max. 1,00 m
  • 60-120 mm vastagságnál: max. 1,25 m.

  A RAVATHERM XPS lemezeket horganyzott nagyfejű csavarokkal, műanyagtányéros csavarokkal, vagy speciális acél keményhab rögzítőkapcsokkal kell a tartószerkezethez erősíteni. Utóbbiakkal a hőszigetelő táblák élprofiljába rejtett rögzítés valósítható meg.

  FONTOS

  A RAVATHERM XPS termékek tartós alkalmazási hőmérséklete max. +75 °C. Magasabb hőmérsékleten a táblák megolvadnak, maradandó alakváltozást szenvednek. A RAVATHERM XPS termékek -ökológiailag biztonságos- égéskésleltető adalékot tartalmaznak, amitől gyújtóláng hatására ugyan képes az égésre, de gyulladási hőmérséklet alatt önkioltóan viselkednek. Az alkalmazás során mindenkor figyelembe kell venni az érvényes tűzvédelmi előírásokat.

  A RAVATHERM XPS termékek az építőiparban szokásosan használt oldó- és lágyítószermentes anyagoknak ellenállnak. (Oldószermentes bitumenes komponensek, vizes bázisú favédő anyagok, mész, cement, falazó- és vakolóhabarcsok, anhidrit-gipsz, stb.)Bizonyos szerves anyagok, oldószeres fakonzerválók, festékadalékok, oldószerek (aceton, etil-acetát, petróleum, benzin, stb.) a lemezeket károsítják, lágyulást, zsugorodást, anyagkárosodást okoznak. Ragasztásnál oldószermentes ragasztót kell alkalmazni, figyelembe véve a gyártónak a polisztirolhab ragasztására vonatkozó útmutatóját. Az XPS termékeket közvetlen-, tartósan intenzív napsugárzásnak nem szabad kitenni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!