Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

POLI-FARBE SZILIKONVAKOLAT

Poli-Farbe
Várható szállítás: 2024. május 29.
Elérhetőség: Előrendelhető

Magas páraáteresztő- és víztaszító-képességű, alacsony vízfelvételű vakolóanyag, amely fokozott védelmet biztosít az algák és  penészek megtelepedése ellen. Kiválóan tapad, szálerősítésének köszönhetően nem repedezik. A felületképzés során kapart és gördülőszemcsés struktúrák alakíthatók ki. A Poli-Farbe színkeverő rendszerben színezhető, a színtartósság a jó fény- és időjárásálló színezőpaszták használatával biztosítható. A színtelen bázisvakolat színezés nélkül nem alkalmas a használatra. Előnyei azokon a szerkezeteken érvényesülnek, ahol szükséges vagy követelmény a kiváló páraáteresztő-képesség, az alacsony vízfelvétel. Kiválóan alkalmas a történelmi épületek, tégla, vályog, vagy vert falazatú házak felújítására, kőzetgyapot, illetve igény szerint polisztirol alapú hőszigetelő rendszerek kialakítására is. 

  • Felhordás: rozsdamentes és műanyag simítóval
  • Javasolt rétegszám: 1 réteg
  • Kiadósság: 1,5 mm kapart 2,2-2,3 kg/m2, 2 mm kapart 2,8-3 kg/m2, 2 mm gördülő 2,8-3 kg/m2
  • Hígítás: nem szükséges
  • Száradási idő: kb. 24 óra

Leírás

ALKALMAZÁSI TERÜLET 

A Poli-Farbe szilikonvakolat előnyei azokon a szerkezeteken érvényesülnek, ahol szükséges vagy követelmény a kiváló páraáteresztő-képesség, alacsony vízfelvétel. Kiválóan alkalmas a történelmi épületek, tégla, vályog, vagy vert falazatú házak felújítására, kőzetgyapot, illetve igény szerint polisztirol alapú hőszigetelő rendszerek kialakítására is. 

FELHASZNÁLÁS

A szilikonvakolat a megfelelően felépített bevonati rendszer fedőrétegeként alkalmazható. Az alapfelület mentes a portól, a laza, málló, tapadást rontó részektől, tiszta, száraz, sima, a vakolat fogadására alkalmas állapotú. A felületképzés során az alapfelület hőmérséklete a teljes száradás, kötés végéig a +10 és +25°C közötti tartományban van. Magas vízfelvevő képességű, porózus alapfelület esetén a víztaszító, Inntaler szilikon mélyalapozó használata szükséges. A vakolat színével azonos Poli-Farbe szilikonvakolat alapozó felhordása biztosítja a vakolat megfelelő tapadását és az esztétikus megjelenést. A szilikonvakolatot a száraz, megfelelően előkészített felületre hordjuk fel. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval. A kívánt struktúrát a környezet hőmérsékletétől függő, kondicionálási szakaszt követően a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag simítóval. A munka során a korábban és az újonnan felhordott vakolat toldását a „nedves a nedvesre” történő átlapolással végezve elkerülhető a stócosság. Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű vakolatot lehetőleg csak kis felületeken, díszítésként alkalmazzunk; a túlzott felmelegedés lerövidíti a rendszer élettartalmát. Felhasználható +10 és +25°C között. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását, vagy alkalmas módon – pl. takarással, árnyékolással – védjük a frissen felhordott vakolatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. Munkavégzés során és azt követően a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt vakolat csak agresszív oldószerrel (pl. aromás hígító) távolítható el.

Adatok

ÖSSZETÉTEL

víz, durva, és finom márványőrlemény, műanyag diszperzió, szilikongyanta, pigmentek, adalékok.

BIZTONSÁGI ADATOK

EUH211 Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhetô cseppek képzôdhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.
H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki.
P261 Kerülje a permet belélegzését.
P273 Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását.
P280 Védőkesztyű/védőruha/arcvédő használata kötelező.
P302+P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő vízzel.
P333+P313 Bőrirritáció vagy kiütések megjelenése esetén: orvosi ellátást kell kérni.
P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a veszélyes hulladékokra vagy edényekre, illetve edénymaradványokra vonatkozó normáknak megfelelően.

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY

Nem tűzveszélyes.

TÁROLÁS

10–25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI

Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.

SZAKVÉLEMÉNY

M-4000/2011 ÉMI, A-28/2014 NMÉ.

VOC

EU limit value for this product (A/a): 40 g/l (210)This product contains max. 40 g/l VOC. 
EU-határérték erre a termékre (A/c): 40 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 40 g/l VOC-t tartalmaz.

 

1415

Poli-Farbe Vegyipari Kft. 6235 Bócsa, III. ker. 2.

18 1415-CPR-165(C-6/2010)

ETA-18/0757

Poli-Farbe szilikon hőszigetelő rendszerek (EPS)

ETAG 004 (2013. február)

PF-18-VVE004


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!