Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

POLI-FARBE HENGERELHETŐ VAKOLAT

Poli-Farbe
Várható szállítás: 2024. május 29.
Elérhetőség: Előrendelhető

A Poli-Farbe hengerelhető vakolat magas minőségű, gazdaságos felhasználású, kültérre és beltérre egyaránt alkalmazható, durva őrleményt tartalmazó, kiváló időjárásállósággal, pára- és légáteresztő képességgel rendelkező, felületképző anyag. A Poli-Farbe hengerelhető vakolat fehér a világos és középerős, a bázis a középerős és sötét színekre színezhető a Poli-Farbe KolorBox színező rendszerben. A fehér jól színezhető a kültéri használatra is alkalmas színezőpasztákkal, legfeljebb 3%-ban adagolva. A bázis színezés nélkül nem alkalmas a használatra.

  • Felhordás: henger, rozsdamentes glettvas, szórás
  • Javasolt rétegszám: glettvas, illetve struktúr henger használata esetén 1 rétegben, teddy henger használatakor minimum 2 rétegben! A felületen szabálytalan struktúra fog megjelenni
  • Kiadósság: 0,6-0,7 kg/m² hengerrel, rozsdamentes glettvassal felhordva
  • Hígítás: nem javasolt
  • Száradási idő: 20°C-on 6-12 óra 0,6-0,7 kg/m² kiadósság esetén

Leírás

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri legalább 28 napos vakolt-, beton-, cement és gipszfelületek bevonására alkalmas.

FELHASZNÁLÁS

Az alapfelületnek száraznak, tisztának, portól és olajtól mentesnek, a Poli-Farbe hengerelhető vakolat fogadására alkalmasnak kell lennie. A laza, táskásodó, nem hordképes részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, a hibákat ki kell javítani. Az alapfelület megerősítésére, a szívóképesség kiegyenlítésére első rétegben Inntaler diszperziós mélyalapozót kell használni. Második rétegként a Poli-Farbe hengerelhető vakolat színével azonos, vagy hasonló árnyalatra színezett Poli-Farbe vékonyvakolat alapozóval kell alapozni. Ez megkönnyíti a hengerelhető vakolat felhordását, és biztosítja az egyenletes színű felület kialakítását. A vakolatot a használat előtt gondosan fel kell keverni. Házilagos színezés esetén javasoljuk az összefüggő felületen felhordásra kerülő anyag egy mennyiségben történő beszínezését. Gépi színezés esetén a Poli-Farbe KolorBox színkeverő rendszerben több ezer árnyalat áll rendelkezésre. A Poli-Farbe hengerelhető vakolat felhordását hengerrel célszerű végezni, majd a durván bevont felületet rozsdamentes glettvassal vakolat szemcsenagyság vastagságában ki kell simítani. Ezzel egyszerűen biztosítható a szükséges rétegvastagság, egyenletes kiadósság. Ezt követően a nedves vakolaton annak formázására alkalmas szerszámmal (hengerrel, spaklival stb.) kialakítható a struktúra. A kizárólag hengerrel kialakított felületen a kiadósság és a struktúra a kivitelezéstől függ. A festést 5-30°C hőmérséklet tartományban lehet végezni a munkafelület hőmérsékletének figyelembe vételével. Kerülni kell a tűző napon, esőben, illetve erősen párás időben történő kivitelezést. Az egyes rétegek felhordása között biztosítani kell az előírt száradási időket. A festés közben és követően a szerszámokat vízzel lehet elmosni. A megszáradt vakolat mechanikai úton, vagy agresszív oldószerrel (pl. nitrohígító) távolítható el. A Poli-Farbe hengerelhető vakolattal bevont felület a kialakított struktúra megtartása mellett a későbbiekben átfesthető Inntaler, vagy Poli-Farbe diszperziós homlokzatfestékkel.

Adatok

ÖSSZETÉTEL

kötőanyag, pigment, márványőrlemény, adalékok, víz

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY

Nem tűzveszélyes

BIZTONSÁGI ADATOK

H412 Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. 
EUH208 5-klór-2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol-3-on [EINECS szám: 220-239-6] (3:1) keveréket, 2-metil-2H-izotiazol-3-ont, valamint 1,2-benzizotiazolin-3-ont tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó. 
P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. 
P501 Az edény tartalmát /a tartályt a helyi/regionális/nemzeti/nemzetközi szabályozásoknak megfelelően kell hulladékként elhelyezni. 
A festék száraz filmbevonatot tartósító biocid terméket tartalmaz, melynek hatóanyagai: Karbendazim (CAS: 10605-21-7); 3-(4-izopropilfenil)- 1,1-dimetil-karbamid (CAS: 34123-59-6); 3-jód-2-propinil-butilkarbamát (CAS: 55406-53-6); Terbutrin (CAS: 886-50-0). 
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

TÁROLÁS

 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI

Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig. 

VOC

EU limit value for this product (A/c): 40 g/l (2010).This product contains max. 40 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/c): 40 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 40 g/l VOC-t tartalmaz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!