Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

POLI-FARBE DISZPERZIÓS HOMLOKZATI NEMESVAKOLAT SZÍ­NTELEN BÁZIS

Poli-Farbe
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.016 Ft
Várható szállítás: 2024. február 27.

Fedőpigmentet nem tartalmazó, transzparens diszperziós bázisvakolat. A színtelen bázisvakolat színezés nélkül felhasználásra nem alkalmas, közepes vagy mély színtónusra színezhető.Algavédelemmel ellátott.

Felületi megjelenés matt, rusztikus, a kívánságnak megfelelő
Száradási idő 20°C-on: kb. 24 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi 24 hónapig
Alkalmazás rozsdamentes acélsimítóval, szóróberendezéssel
Higítás nem szükséges
Kiadósság 1 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra): 1,6 kg/m2, 1,5 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra)
KISZERELÉS
25 kg
Szín
Színtelen

Leírás

FELHASZNÁLÁS

Simított vakolatra vékonyvakolatként való felhasználásnál a falfelületnek tisztának, száraznak kell lennie. A felületről a port és a laza, málló részeket el kell távolítani. Első rétegben Inntaler diszperziós mélyalapozót alkalmazzunk. Ezután a tökéletes fedés biztosítására a vakolatok alá először a megfelelő színre színezett Poli-Farbe vékonyvakolat alapozó használatát javasoljuk. Majd 2-4 óra száradási idő után hordjuk fel a kívánt színre beszínezett Poli-Farbe diszperziós homlokzati nemesvakolatot. A Poli-Farbe hőszigetelő rendszer záró rétegeként történő alkalmazásnál a felületre először ragasszuk fel polisztirol táblákat, majd hordjuk fel a ragasztóhabarcsot, ezután ágyazzuk be az üvegszövetet és fessük le vékonyvakolat alapozóval. Erre a rétegre hordjuk fel a beszínezett Poli-Farbe diszperziós homlokzati nemesvakolat. Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű nemesvakolatot csak kis felületen alkalmazzunk, mert erős napsütés hatására a hőszigetelő rendszer túlzott felmelegedését okozhatja, ami annak élettartalmát lerövidíti. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval. A kívánt struktúrát a még nedves vakolaton alakítsuk ki műanyag simítóval. Egybefüggő felületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy ne keletkezzen munkahézag. Szükség esetén Inntaler homlokzat diszperziós falfestékkel átfesthető. Felhordani +5 °C és +25 °C közötti levegő- és falhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben illetve erősen párás időben kerüljük a vakolat felhordását. Munkavégzés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt vakolat már csak agresszív oldószerrel távolítható el.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A színtelen bázisvakolat fehér pigmentet nem tartalmaz, bázisként szolgál közepes és mély színárnyalatok gépi színezéséhez. A hozzáadott színezőpaszta mennyisége ne haladja meg a 6%-ot. A vakolat megfelelő színtartósága érdekében fény- és időjárásálló színezőpasztával színezzük. A színezett Poli-Farbe színtelen bázisvakolat épülethomlokzatok, továbbá egyéb kül- és beltéri vakolt, beton- és cementfelületek bevonására, valamint a Poli-Farbe hőszigetelő rendszer záró rétegeként alkalmazható.

Adatok

ÖSSZETÉTEL

műanyag diszperzió, kálcium-karbonát, víz, festékadditív

VESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY

Nem tűzveszélyes!

BIZTONSÁGI ADATOK

5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2H-izotiazol-3-on (3:1) keveréke, oktilinon (ISO)-t tartalmaz.
EUH211 Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhetô cseppek képzôdhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.
H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki.
P261 Kerülje a permet belélegzését.
P273 Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását.
P280 Védőkesztyű/védőruha/szemvédő használata kötelező.
P302+P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő vízzel.
P333+P313 Bőrirritáció vagy kiütések megjelenése esetén: orvosi ellátást kell kérni.
P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a veszélyes hulladékokra vagy edényekre, illetve edénymaradványokra vonatkozó normáknak megfelelően.

SZAKVÉLEMÉNY

ÉMI A-175/2004

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!