Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Graymix, hogyan kell hőszigetelni csak egyszer, de mindenkorra?

Graymix
Graymix, hogyan kell hőszigetelni csak egyszer, de mindenkorra?

… azt tudnia kell, hogy a homlokzat az építkezés költségvetésében jelentős tételt jelent, így hát nem mindegy, hogy ezt az összeget mire fordítja.

Az közismert tény, hogy a homlokzat hőszigetelése némiképp többe kerül, mint egy hagyományos vakolat kivitelezése, de ez a különbség minimális, valamint rendkívül gyorsan, akár fél éven belül is megtérül! Egy jellemző és teljesen természetes tendencia, hogy a hőszigetelés nélküli épületek értéke nagymértékben lecsökken, míg a jól szigeteltek értéke és eladhatósága jelentősen megugrik az ingatlanpiacon.

TEHÁT HŐSZIGETELNI KELL!

DE HOGYAN?

 • Korszerű, kiváló minőségű anyagokkal és lehetőleg olcsón!
 • De mit is takar az a fogalom, hogy olcsó?
 • Egy hőszigetelő rendszer olyan jó, mint amilyen a leggyengébb minőségű alkotó eleme, tehát, ha egy rendszerben akár csak egy összetevő is gyenge minőségű, a teljes rendszer sem lehet jobb annál!

Graytex Standard polisztirol ragasztó

Ha Ön úgy dönt, hogy a hőszigetelő rendszerét mégis különböző gyártók lehető legolcsóbb termékeiből próbálja meg összeállítani, hozzáértő jóbarátok, vagy kevésbé hozzáértő, ámde jóindulatú ‘szakemberek’ tanácsára, azért a következőket mérlegelnie kell:

A különböző gyártók különböző anyagai nem feltétlenül férnek össze egymással, aminek következtében egy gyártó sem fog Önnek garanciát adni. Tehát ha az Ön házáról az első szél letépi a hőszigetelést a gyenge minőségű ragasztó vagy polisztirol miatt, ha a vakolata megreped a fedőréteg, az alapozó vagy a háló hibájából, esetleg a sárga színű háza évek elteltével már rózsaszín, ebben az esetben a helyreállítás költsége, ami lehet akár az eredeti ár többszöröse is, rendszergarancia hiányában csakis Önt fogja terhelni!
Így tehát adott esetben az olcsó ár már kifejezetten drága.

Általában a jó minőség és a kedvező ár ellentétes fogalmak. A Graytherm hőszigetelő rendszer ezeket az állításokat cáfolja!

MIÉRT A GRAYTHERM?

 • Kiváló Építési Termék® (mely védjegyet csak a korszerű, kiváló minőségű építési termékek kaphatnak meg!)
 • A legkorszerűbb gyártási technológiának köszönhetően a gyártási költségeinket alacsony szinten tudjuk tartani, így termékeink ár-érték aránya szinte verhetetlen.
 • A Graytherm hőszigetelő rendszerek tulajdonságait és gyártási körülményeit független bevizsgáló intézetek vizsgálják és rendszeresen ellenőrzik.
 • Graytherm hőszigetelő rendszer elemei jellemzően hőszigetelés céljára lettek kifejlesztve, a legkorszerűbb és minőségben a legmegbízhatóbb alapanyagok felhasználásával, figyelembe véve a nemzetközi kutatóintézetek és a saját fejlesztő laboratóriumunk eredményeit.
 • Graytherm hőszigetelő rendszer gyártójaként már hosszú évek óta vagyunk jelen a piacon és anyagaink minőségét sok százezer négyzetméter homlokzat problémamentes hőszigetelése igazolja.
 • Graytherm hőszigetelő rendszerekhez rendszergaranciát adunk, amely szavatolja, hogy a már kivitelezett homlokzaton bármilyen gond merülne fel szakértőink a panasszal érdemben foglalkoznak -legyen az akár kivitelezői hiba is- és biztosan megtalálják a legmegfelelőbb megoldást a problémára.
 • A Graytherm hőszigetelő rendszert több, mint 1000 színben rendelheti!
 • És nem utolsó sorban ez Magyar termék!

MILYEN VASTAG HŐSZIGETELÉST VÁLASSZAK?

EPS80 homlokzati polisztirol

A hőszigetelő rendszerekben a hőszigetelő anyag egy centiméterének ára a hőszigetelés teljes költségéhez képest elhanyagolható, viszont a felhasznált hőszigetelő réteg vastagsága határozza meg a hőszigetelés hatékonyságát! A munkadíjra, a ragasztáshoz és a felületkezelésre használt anyagokra Ön pontosan ugyanannyit kénytelen költeni egy 4 centiméteres, mint akár egy 10 centiméter vastag hőszigetelés esetén. Mindent összevetve, a legtöbbet úgy takaríthatja meg a hőszigetelő rendszere élettartama alatt, minél vastagabb hőszigetelő réteget választ és ezáltal háza jobb védelmet biztosít télen a hideggel és nyáron a hőséggel szemben. Tehát válasszon minél vastagabb hőszigetelést! Ne a hőszigetelés vastagságán spóroljon, hanem a fűtesszámláin!

NÉHÁNY SZÓ AZ ÉPÜLETEK "LÉLEGZÉSÉRŐL"

Az egy tévhit, miszerint a polisztirollal hőszigetelt épület nem lélegzik! Az általunk gyártott hőszigetelő anyagok páraáteresztő képessége általában jobb, mint például a tömör téglából készült falazatoké. Egy átlagos háztartásban keletkező pára mennyiségének csak elenyésző százaléka közlekedik a falakon keresztül, a nagyobb rész szellőztetéssel a nyílászárókon keresztül távozik. Így tehát kijelenthető, hogy a polisztirolos hőszigetelés az épületek páraháztartását jelentősen nem befolyásolja. A rosszul, vagy egyáltalán nem hőszigetelt házakban hőhidak keletkeznek, amelyek mentén a levegőben lévő páratartalom kicsapódik és a falakon gombásodást, penészedést okozhat. A Graytherm hőszigeteléssel ellátott épületeknél ez a jelenség kiküszöbölhető!

Graymix Coral Szilikon vakolat