Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CAPAROL THERMO RED Polisztirol- Ragasztó- Ágyazóhabarcs 25KG

Caparol
2.598 Ft
2.244 Ft + ÁFA ( 2.850 Ft )
Kedvezmény: 14%
Az akció időtartama: 2024. 04. 24. - 2024. 05. 31.
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. május 21.
Elérhetőség: Raktáron

Alkalmazás

Speciális, ásványi alapú ragasztó- és beágyazó anyag Capatect Thermo-Line és Basic-Line, valamint egyéb homlokzati hőszigetelő rendszerek EPS és kőzetgyapot lapjainak ragasztására, üvegszövet háló beágyazására.

Tulajdonságok

  • Homlokzati poilisztirol (normál és grafit) és kőzetgyapot hőszigetelő táblákhoz
  • Kíválló ár-érték arány
  • Hatékony vízpára áteresztő képesség
  • Krémes állagú, könnyen feldolgozható
  • Hozzáadott szintetikus adalékanyagok a hidrofobizációhoz, könnyebb alkalmazáshoz
  • Cement alapú habarcs ásványi kötőanyag adalékanyagokkal a tapadás javítása érdekében
  • Optimális szemcseösszetétel
  • Környezetbarát

Kiszerelés/csomagolási egység

25 kg /zsák

42db /raklap

Színek

Világos szürke
2.598 Ft
2.244 Ft + ÁFA ( 2.850 Ft )
Kedvezmény: 14%
Az akció időtartama: 2024. 04. 24. - 2024. 05. 31.
Menny.:db

Leírás

Alkalmas alapfelületek

Téglafalazat, beton, vakolt falfelületek, illetve szilárdan tapadó bevonatok.

Alapfelület előkészítése

Az alapfelület legyen tiszta, száraz, stabil és minden olyan anyagtól mentes, amely csökkenti a megfelelő tapadást A szennyeződéseket és az elválasztó anyagokat (pl. zsaluolaj), valamint a kiálló habarcsmaradványokat el kell távolítani. A sérült, régi, málló, pergő festékréteget és struktúrvakolatot el kell távolítani. A laza vakolat rétegeket le kell verni és megfelelő javítóhabarccsal ki kell javítani, hogy síkban legyen az alapfelülettel. Az alapfelület nem lehet víztaszító, oldószeres vagy vizes bázisú diszperziós festékrétegeken a ragasztó nem alkalmazható. Az erősen nedvszívó, porló vagy krétásodó felületeket a szilárd felületig alaposan meg kell tisztítani, majd alapozni Sylitol RapidGrund 111-el.
Megfelelő maszkoló szalaggal védje az ablakpárkányokat és az egyéb homlokzatelemeket.

Felhasználás

Ragasztás:
Kb.: 4,0 – 5,0 kg/m2  (pont-perem módszer)
Hozzávetőleges, tájékoztató érték, amely függ az alapfelület minőségétől, egyenetlenségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától. Az adatok tájékoztató jellegűek, pontos értéket a helyszínen, próbafelhordással kell meghatározni. 

Üvegszövettel erösített beágyazó réteg:
Kb.: 1,5 kg /m2 /mm
Polisztirol: 4,5 - 5,0  kg /m2
Kőzetgyapot: 7,5 - 8,0 kg /m2
Hozzávetőleges, tájékoztató érték, amely függ az épülettel szemben támasztott követelményektől és a felhordás módjától.

Feldolgozási feltételek

Az alkalmazás és a száradás során az alapfelület, anyag és a környezet hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen. Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken, valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen. Használjon állványhálót! Figyeljünk az éjszakai fagyokra!

Száradás/száradási idő

20 oC-on és 65% relatív páratartalom mellett a száradási idő 24-36 óra. A ragasztó 2-3 nap elteltével lesz teljesen száraz és válik terhelhetové. Alacsonyabb homérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási ido arányosan növekszik. A dübelezést csak a ragasztó teljes megkötése után végezze el!

Szerszámok tisztítása

Használatot követően azonnal vízzel.

Az anyag elhelyezése

A zsákonként szükséges vízmennyiséget (kb. 5-6 liter) egy megfelelő edénybe önteni és a Caparol Thermo szárazhabarcsot lassan hozzáadagolni. Erős, lassan forgó keverővel (kézi keverőgéppel vagy horizontális gépi keverővel) csomómentes masszává keverni, majd 10 percig dagadni hagyni, ezt követően ismételten átkeverni és kismennyiségű vízzel a konzisztenciát beállítani. A feldolgozhatósági idő kb 2 óra az időjárási körülményektől függően. A már szilárduló anyagot vízzel ismét fellazítani nem lehet!
Törekedjünk arra, hogy mindig csak egész zsákot keverjünk!

Hőszigetelő lap ragasztó

A Capatect homlokzati polisztirol hőszigetelő lemezekre a Caparol Thermot un. pont-perem ragasztásos módszer alkalmazásával kell felhordani. A tábla szélére 5cm széles egybefüggő csíkot, a tábla közepére legalább 3 tenyér nagyságú pontot kell felhordani, hogy a ragasztó érintkezési felülete legalább 40%-ot érjen el. Ásványgyapot lemezek esetében a tapadás javításának érdekében a ragasztót vékonyan fel kell húzni a ragasztandó felületre, majd enyhe nyomással a szálak közé kell préselni (tapadóhíd kialakítása). Ezt követően a ragasztás ugyanúgy folytatható, mint a polisztirol hőszigetelő tábla esetében. A ragasztó nem alkalmazható a lapok peremeire, a táblák közötti fugákba nem kerülhet ragasztó! A ragasztást alulról felfelé haladva végezzük a szigetelőtáblák kötésben történő elhelyezésével. A kereszt fugák nem megengedettek. Az átlapolás legalább 10cm legyen! A polisztirol és kőzetgyapot szigetelőtábláknál esetleg keletkező 5 mm-nél kisebb illesztési rések javítása a Capatect B1 056 töltőhabbal történjen. Ennél nagyobb rések esetén a szigetelőanyagból vágott csíkokkal kell a javítást elvégezni.
A szigetelőlapokat úgy passzítsuk, hogy a ház szerkezetéből adódó egyéb fugákkal (pl.: panel és előre gyártott elemes házak) ne essenek egybe. A dilatációs fugák megfelelő profilok beépítésével kialakíthatók a hőszigetelő rendszerben is!
Az ún. "pont-perem" ragasztási technikával maximum 1cm falazat- és homlokzat egyenletlenségek javíthatók. Ügyeljen a hőszigetelő táblák megfelelő vízszintes és függőleges felhelyezésére, a lábazati indítósín pontos rögzítésére. A „bőrösödést” elkerülve mindig annyi Caparol Thermot keverjen be amennyi a ragasztandó táblákhoz szükséges. A száradás időtartama alatt a felületet esőtől, fagytól védeni kell.

Beágyazó réteg

Polisztirol táblák:
Capatect polisztirol homlokzati hőszigetelő táblák egyenetlenségeit kézi vagy gépi polisztirol csiszolóval egyenlítsük ki. A csiszolás következtében keletkezett port el kell távolítani. Az élvédők és átlós erősítő hálók felragasztását követően a bekevert Caparol Thermo ragasztómasszát a Capatect Gewebe 650 üvegszövet háló szélességében kell felhordani. Mindig használjunk a beágyazó rétegnek megfelelő fogas glettvast. Az üvegszövet hálót 10 cm-es átfedésekkel nyomjuk bele az ágyazórétegbe. Ezt követően még nedvesen elsimítjuk, hogy az üvegszövet teljesen fedve legyen. Az üvegszövet hálót az ágyazó réteg külső egyharmadában kell elhelyezni, a névleges rétegvastagság legalább 3,5 - 5mm legyen.

Ásványgyapot táblák:
A ragasztást követően a Capatect ásványi homlokzati hőszigetelő táblák egyenletlenségeit vékony kiegyenlítő réteggel egyenlítsük ki. Erre a célra Caparol Thermot használjuk. Az élvédők és átlós erősítő hálók felragasztását követően a bekevert Caparol Thermo ragasztómasszát a Capatect Gewebe 650 üvegszövet háló szélességében kell felhordani. Mindig használjunk a beágyazó rétegnek megfelelő fogas glettvast. Az üvegszövet hálót 10 cm-es átfedésekkel nyomjuk bele az ágyazórétegbe. Ezt követően még nedvesen elsimítjuk, hogy az üvegszövet teljesen fedve legyen. Az üvegszövet hálót az ágyazó réteg külső egyharmadában kell elhelyezni, a névleges rétegvastagság legalább 5mm legyen.

A beágyazott felület simításához használjunk rozsdamentes spatulyát, "lepkét".

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!